8 oktober excursie Naarden en Weesp

8 oktober excursie Naarden en Weesp

Alle leden hebben per brief of per mail bericht gehad over het uitstapje, op zaterdag 8 oktober. Er zijn nog enkele plekken! De inschrijving sluit zondag 18 september.

Het reisdoel is de historische stadjes Naarden en Weesp – vestingsteden, net als Edam. Naarden heeft zelfs een vestingmuseum, waar we een bezoekje gaan brengen. In de porselein- en jeneverstad Weesp maken we een stadswandeling langs de vele monumenten en worden we rondgeleid in de ambachtelijke jeneverstokerij Anker, die is gevestigd in de voormalige Laurentiuskerk. Ook een bezoekje aan het museum kan desgewenst op het programma staan. We lunchen tussen Naarden en Weesp in Fort Uitermeer, het enige fort dat zowel deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als van de Stelling van Amsterdam. Het programma ziet er globaal als volgt uit, de exacte details worden nog ingevuld.

09:00    vertrek uit Edam vanaf het busstation
10:00    lopen naar het Arsenaal in Naarden Vesting voor Koffie met taart
10:30    lopen naar het Vestingmuseum, rondleiding in kleinere groepen
12:30    lunch in Fort Uitermeer
13:30    stadswandeling in Weesp, in kleinere groepen, tussendoor pauze met iets lekkers
15:00    bezoek aan stokerij Het Anker, in kleinere groepen
17:45    vertrek naar Edam
18:30    aankomst in Edam

We zullen die dag veel lopen, want de touringcar kan in de historische binnensteden van Naarden en Weesp niet overal voorrijden. Wel iets om rekening mee te houden!

Wat betreft de kosten: ook voor het uitje zijn de kosten flink gestegen. Daarom legt de vereniging iets bij. Deelname, inclusief vervoer, koffie, lunch, entrees en rondleiding bedraagt dit jaar € 57,= p.p. Wij vragen u om dit bedrag vooraf over te maken. Om de kosten te drukken, vragen we u om zo veel mogelijk uw museumkaart mee te nemen.

U kunt zich tot en met zondag 18 september aanmelden via info@oud-edam.nl.
Vergeet niet het aantal personen te vermelden (naam en telefoonnummer) het aantal museumjaarkaarten en eventuele dieetwensen.