Bestuurslid Tom Lust

Bestuurslid Tom Lust


Tom Lust is onze nieuwe penningmeester. Hij woont hier al jaren. Na zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam was hij jarenlang werkzaam op diverse accountantskantoren in de regio. Tom kende Edam wel, maar Edam kwam definitief op zijn pad door zijn relatie met Martin. Om meer van hun vrije tijd samen te kunnen genieten besloot Tom over te schakelen naar het zelfstandig ondernemerschap.

Een Edammer met een financiële achtergrond… ‘Kom je het bestuur van Oud Edam aanvullen?’ was dan ook de logische vraag die bestuursvoorzitter Wim van den Essenburg in de zomer van 2016 aan Tom stelde. Tom hierover: “tja – daar had ik nog niet over nagedacht natuurlijk. Weliswaar alweer 13 jaar woonachtig in het mooie Edam maar niet echt bezig met de historie of het in stand houden daarvan. Dit was daar een mooie aanleiding voor en dus besloot ik ja te zeggen op het verzoek.”

Tom is inmiddels helemaal ingeburgerd in het bestuur. “Een leuke uitdaging die ik graag aanga samen met de zittende bestuursleden. Een deel van mijn vrije tijd zal ik nu graag besteden aan de historische gebouwen, inrichting en toekomst van onze mooie stad Edam.”