Een zienswijze voor de Omgevingsvisie en de Purmer indienen

Een zienswijze voor de Omgevingsvisie en de Purmer indienen

Sinds 26 april ligt de Omgevingsvisie van de gemeente Edam-Volendam ter inzage. Via de volgende link kunt u deze inzien: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0385.OVEdamVolendam-ow02/d_NL.IMRO.0385.OVEdamVolendam-ow02.pdf

U kunt tot dinsdag 6 juni aanstaande een zienswijze op de Omgevingsvisie indienen. Een zienswijze is een brief waarin u uw mening geeft over de plannen van de gemeente.

 

De Omgevingsvisie is in iedere gemeente aan de orde, omdat per 1 januari 2024 de nieuwe Omgevingswet in werking treedt. De Omgevingsvisie gaat over de hele gemeente, dus ook over de binnenstad van Edam en de Purmer.

 

Met name op dat laatste punt maakt Vereniging Oud Edam zich ernstige zorgen en wij staan daarin niet alleen. De bewonersgroep Purmer Industrievrij timmert flink aan de weg en roept iedereen die van de Purmer houdt op om een zienswijze in te dienen.

 

Daarin laat u zien wat úw visie op de plannen van de gemeente met de Purmer is.

 

Als u een zienswijze wilt indienen, maar u weet niet precies hoe:

 

Op de website van Purmer Industrievrij staat onder het kopje Zienswijze een speciale pagina over hoe u een zienswijze kunt indienen: http://purmerindustrievrij.nl/zienswijze/. Zelfs met een compleet voorbeeld.

 

De QR-code scannen kan ook.

 

Laat u zich vooral inspireren door de andere pagina’s in het menu van de website van Purmer Industrievrij, zoals over de natuur, die nú al onder druk staat en met de komst van een bedrijventerrein helemaal het loodje legt. Te denken valt ook aan de aantasting van eeuwenoud agrarisch landschap en het aantasten van het beschermde zicht op Edam.

 

Belangrijk: geef vooral een persoonlijke noot aan de zienswijze. Zo krijgt uw zienswijze een meerwaarde en telt hij mee in het geheel. Het is dus niet de bedoeling om de zienswijze van Purmer Industrievrij letterlijk over te nemen. U kunt hem wel kopiëren en op uw eigen manier invullen.

U bent zelf de afzender en u moet hem ook zelf ondertekenen.

 

Op de website staat ook hoe u de zienswijze vervolgens verstuurt. Per mail, maar persoonlijk afgeven op het stadskantoor kan ook. Dan kunt u ter plekke een ontvangstbevestiging vragen en weet u zeker dat uw zienswijze is aangekomen.

 

 

En als ik mijn zienswijze heb ingediend?

Als alle zienswijzen zijn ingediend, moet de gemeente die vervolgens beantwoorden, voordat er een volgende stap gezet kan worden.