Excursie 2019 naar Huis Doorn en Wijk bij Duurstede

Excursie op 5 oktober 2019 naar Huis Doorn en Wijk bij Duurstede

Heeft u zich nog niet aangemeld voor onze excursie op zaterdag 5 oktober? Geen nood! Het kan nog. We hebben nog plaats. U kunt zich met een mailtje opgeven via info@oud-edam.nl.
Dit jaar gaan we naar de provincie Utrecht, waar we een bezoek brengen aan Huis Doorn en het historische vestingstadje Wijk bij Duurstede. Zowel in Doorn als Wijk bij Duurstede worden we in kleine groepjes rondgeleid.

Huis Doorn is bekend als het woonkasteel van de laatste Duitse keizer, Wilhelm II. Dat hij aan het eind van de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vluchtte, had ongetwijfeld te maken met de eeuwenoude band tussen het Pruisische vorstenhuis en de Oranjes. Huis Doorn is een museum, dus willen we u vragen uw Museumkaart mee te nemen, waardoor wij de kosten kunnen drukken.

Wijk bij Duurstede is een eeuwenoud stadje aan de Lek, op de plek waar de Romeinen zelfs al een fort hadden gebouwd. We kennen het ook als Dorestad, dat in de vroege Middeleeuwen een belangrijke handelshaven was. We beginnen onze wandeling in de Grote Kerk, waarna we in kleinere groepjes verder gaan.

We vertrekken om 9 uur ’s ochtends per touringcar vanaf het busstation. De kosten zijn € 55 per persoon, inclusief vervoer, entree, gidsen, koffie, lunch e.d. Aanmelden kan via info@oud-edam.nl. Graag onder vermelding van het aantal personen en dieetwensen. Heeft u een museumkaart? Meld het ons dan en neem hem mee op 5 oktober. Zo kunnen we de kosten drukken.