Korte impressie Jaarvergadering 2019

Korte impressie Jaarvergadering 2019

Op 11 juni 2019 vond in De Swaen de Jaarvergadering plaats, in aanwezigheid van zo’n 40 actieve leden. De Jaarvergadering  begon met het officieel in functie benoemen van de nieuwe voorzitter, Leontien Rosier. Op haar vraag of de ledenvergadering haar als nieuwe voorzitter wilde benoemen volgde een klinkend applaus – “het mooiste ‘ja’ dat je op zo’n moment kunt krijgen”. Aan de orde kwamen niet alleen de jaarverslagen, maar ook de actualiteit van de Hoogstraat en het Korsnästerrein, waarbij het revitaliseren van de vesting, de bouwhoogte en de kwaliteit van de openbare ruimte speerpunten zijn voor de vereniging.
Daarnaast was er aandacht voor de toekomstplannen, zoals ledenbijeenkomsten met lezingen, films of gelegenheid tot vragen stellen over wat er speelt in de stad.

Goed nieuws voor de lezers van het Periodiek: nu de redactie versterkt is met hoofdredacteur Ben Kuenen, kan het blad weer vaker verschijnen. Daarom waren er bloemen voor scheidend hoofdredacteur Wim de Wolf, die maar liefst 17 jaar ons blad heeft geleid. Veel dank, Wim! We zijn blij dat hij blijft schrijven voor het Periodiek.
Ook werd er met elkaar gesproken over een te vormen fonds voor financiële steun aan initiatieven die aansluiten bij de doelstellingen van de vereniging, waarbij zowel een commissie als de ledenvergadering betrokken zal zijn.

De avond werd besloten met een presentatie van Jazzy de Groot over de restauratie van het schilderij van Ouwater dat door Oud Edam aan het Edams Museum is geschonken. “Een museumbezoeker kijkt gemiddeld 6 seconde naar een schilderij”, vertelde ze. Maar omdat zij als restaurator uren en uren het doek als het ware diep in de ogen heeft gekeken, wist zij als geen ander alle details met het publiek te delen en het schilderij tot leven te brengen, compleet met foto’s van voor, tijdens en na de restauratie. Het resultaat is te zien in het Edams Museum. “En neem echt even de tijd om er goed naar te kijken”, was tot slot de goede raad. Een aanrader!