Agenda 2016

Periodiek eind augustus 2016
Ons verenigingsjaar had een vertraagde start, maar op 25 augustus rolt het eerste Periodiek van 2016 van de persen. In de dagen daarna valt het dankzij onze vrijwilligers bij u op de mat.

U ontvangt dan ook de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering op 22 september.

 

Algemene Ledenvergadering op donderdag 22 september 2016
De Algemene Ledenvergadering staat gepland op donderdag 22 september aanstaande in De Swaen, Voorhaven 135, 1135 BP Edam. Aanvang: 20.00 uur. We houden u via de nieuwsbrief en het Periodiek op de hoogte van de details. De uitnodging met agenda wordt tegelijk met het Periodiek verspreid. Uiteraard krijgt u drie weken van te voren de concept-notulen van 2015 ter inzage.

De lezing zal worden verzorgd door Anja Frikkee van Historisch Genootschap Oud-Middelye. Zij vertelt over de ruilverkaveling in de Zeevang. Ook zien we de documentaire hierover: De streek op de schop van Erik Willems.

 

Ledenuitstapje zaterdag 8 oktober 2016
De gezellige Hanzestad Zwolle is dit jaar het doel van het ledenuitstapje. Met 482 rijksmonumenten en 321 gemeentelijke monumenten is er genoeg te zien! Een kleine greep uit het aanbod: de herkenbare Sassenpoort, Peperbus, het Broereklooster, de 14e-eeuwse St-Michaëlskerk, het bijzondere Drostehuis en niet te vergeten Museum de Fundatie.
Wat het organisatiecomité die dag precies voor u in petto heeft, blijft nog even een verrassing. De datum kunt u alvast noteren: zaterdag 8 oktober 2016.
Het aanmeldingsformulier ontvangt u bij het Periodiek.

 

 

Nieuwste aanwinst historische reeks Oud Edam verschijnt op 25 mei 2016

Op 25 mei verschijnt het boek “Edam stad in beweging”.
U kunt het boek nog à € 24,95 bestellen via info@oud-edam.nl onder vermelding van ‘boek’. Vermeld svp ook uw naam, adres en telefoonnummer en het aantal gewenste exemplaren.
Heeft u al besteld? Dan heeft u bericht gehad over de presentatie en hoe u het boek in uw bezit krijgt.

Hieronder leest u meer over het boek.


Het boek gaat over de boeiende bouwhistorie van Edam in de 19e en 20e eeuw, misschien wel het meest spannende deel van het levensverhaal van Edam: de ruimtelijke ontwikkelingen in en om de stad vanaf 1800 tot op de dag van vandaag. Het boek gaat veel verder dan de veranderingen in de oude binnenstad. In elk hoofdstuk wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen in het buitengebied rondom de oude stad. Hier was, zeker vanaf het midden van de 20e eeuw, Edam het meest zichtbaar ‘in beweging’.